BÁNKI DONÁT TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET,

KÖZHASZNÚ SZERVEZET, (8400 AJKA, BRÓDY U. 2)

2024. MÁRCIUSI TÚRÁI

HONLAPUNK: www.bdte.hu   E-MAIL: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

TELEFONOS INFO: Káldi Géza +36-30-617-8142.

AZ EGYNAPOS TÚRÁINK NYILT KATEGÓRIÁJÚAK, AHOL MINDENKIT SZÍVESEN FOGADUNK!!!

1. PÉNTEK: HALVÁNY SÁFRÁNY túra a Kupi erdőbe! Útvonal: Kupi erdő bejárati út-Természetvédelmi Terület-Erdei Iskola-Szent kút-Pápasalamon, 7 km-es szintemelkedés nélküli út. Aki nem akar Pápasalamonig gyalogolni, összesen 4 kilométert megtéve vissza sétálhat a Kupi országútra, ahonnan 10:56-kor közvetlenül Ajkára utazhat. Utazás az Ajkai busz pályaudvar 2-es kocsi állásából 8:35-kor. Vissza utazás Pápasalamonból Pápán keresztül. Túravezetőnk Káldi Géza.

4. HÉTFŐ: A Tósokberéndi Közösségi Házban (a katolikus templommal szemben!) harmonika zenét hallgathatunk 16:30 órától. A belépés díjtalan!

7. CSÜTÖRTÖK: Nyugdíjas gyalogos TŐZIKE TÚRA a Magyarpolány-Hajagos patak völgye-Magyarpolány 11 km-es útvonalon. Utazás az Ajkai busz pályaudvar 8-as kocsiállásából 8:30-kor Magyarpolányba. Túravezetőnk Káldi Géza.

9. SZOMBAT: Nőnapi tőzike túra! Útvonal: Bakonyjákó - Ardai dűlő - Iharkúti Emlékpark - Németbánya – Bakonyjákó. Táv 11 km, szint 180 m. Utazás az Ajkai busz pályaudvar 9-es kocsi állásából 7:20-kor induló busszal Bakonyjákóra. (érkezés 8:07-kor) Visszautazás Bakonyjákóról 12:20-kor. A túra 8:10-kor indul a Bakonyjákói katolikus templomtól. Túravezetőnk Bachstädt János.

13. SZERDA: Gyalogtúra Zalaegerszegen, a KOCKÁS LILIOMOK jegyében! Táv 18 km, szintemelkedés 100 m. Utazás az Ajkai vasútállomásról a 7:01-es vonattal Zalaegerszegre. Program: Kockás liliomok keresése a Parkerdőben és a Vérmalom környékén, majd a Gébárti-tó megkerülése a tanösvényen és az új hidakon át. Közben kávézásra, étkezésre egy hosszabb pihenőt tartunk. Akiknek fárasztó lenne ez a táv, a Parkerdő után városi nézelődést, múzeum látogatást beiktatva, 6 kilométert letudva, vissza sétálhatnak a vasútra. Hazautazás vonattal várhatóan 15:49-kor vagy 17:49-kor. Túravezetőnk Sustik Tiborné Edit.

14. CSÜTÖRTÖK: Nemesné Ihász Erzsébet tagtársunk búcsúztatása az Ajkarendeki temetőben egy  szál virággal 15:00 órakor. Nyugodjál békében Erzsike! Emlékedet szeretettel megőrízzük!

15. PÉNTEK: Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére a Csékúti temetőben ünnepségen veszünk részt. Utazás az Ajkai autóbusz pályaudvar 3–es kocsi állásából 14:35–kor. Majd a Közösségi Házukban teázunk, és fel sétálunk az Ótemetőbe. Az ottani megemlékezés után a kiszáradt Sás-tó érintésével lesétálunk a Jókai elágazóba, és Bódén keresztül összesen 6 kilométert gyalogolunk Ajkára. Mindenkit szeretettel vár a Csékútért Egyesület vezetősége. A túránkat Káldi Géza vezeti.

20. SZERDA: Nyugdíjas rövid gyalogos túra Ajkán, LÉPCSŐRŐL LÉPCSŐRE! Indulás a busz pályaudvartól 8:30-kor. Túravezetőnk Csuba Erzsébet.

22. PÉNTEK: A Bánki Egyesület éves közgyűlése a Bánki Iskola aulájában 16:00 órakor. Minden kedves tagtársunkat, és az érdeklődőket szívesen látja az Elnökségünk. Program: Elnökségi beszámoló a 2023-as túraévünkről. Az Ellenőrző Bizottság beszámolója, és Közhasznúsági jelentése. 2024-es túraterv ismertetése. Teljesítmények, oklevelek, jutalmak, elismerések átadása. Kérjük tagjainkat, hogy – szokásainknak megfelelően – egy kicsike fogra-torokra valóval lepjük meg egymást, a „harmadik félidőben”!

BÁNKI ELNÖKSÉGI BESZÁMOLÓ A KÖZGYŰLÉSNEK! HA ERRE A LINKRE KATTINTASZ, MÁRIS OLVASHATOD! VÉLEMÉNYEDET, KRITIKÁDAT, KIEGÉSZÍTÉSEDET VÁROM A Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. CÍMEMRE, HOGY JAVÍTHASSAM! https://docs.google.com/document/d/1kKAJsYELhkpm-53UQ6EXPqfEbg-IVuXD/edit?usp=drivesdk&ouid=117354579016719531439&rtpof=true&sd=true

31. VASÁRNAP: ÓRA ÁLLÍTÁS EGY ÓRÁVAL ELŐR!!!

Nincs idöm haragudni arra, aki nem szeret engem, mert nagyon el

 vagyok foglalva azokkal, akik szeretnek!

Al Pacino (New York, 1940.  Oscar-. Emmy-, Tony-, Golden Globe-díjas, olasz származású, amerikai színész)