A BÁNKI DONÁT TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET,

KÖZHASZNÚ SZERVEZET, (AJKA, BRÓDY U. 2)

2017. DECEMBERI TÚRÁI

HONLAPUNK: www.bdte.hu   E-MAIL: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. hesse.

TELEFONOS INFO: Blaskó István +36-20-578-7168.   Káldi Géza +36-30-617-8142.

AZ EGYNAPOS TÚRÁINK NYILT KATEGÓRIÁJÚAK, AHOL MINDENKIT SZÍVESEN FOGADUNK!!!

 

Kedves túravezető és túrát vezető Sporttársak! KÖSZÖNJÜK AZ EGÉSZ ÉVES MUNKÁTOKAT!!! TI (IS) VISZITEK A VÁLLATOKON A „CÉGÜNKET”!!! A 2017. évi statisztikáink a Veszprém megyei Szövetséghez néhány napos határidejű elkészítése miatt a túrajelentéseket legkésőbb 2018. január 2. keddig kérjük leadni Lukonics Gábornak, vagy Káldi Gézának. A később leadottakat sajnos nem tudjuk figyelembe venni!!! NE FELEJTSÉTEK EL, HOGY DECEMBER-JANUÁR-FEBRUÁR  HÓNAPOKBAN "TÉLI TÚRA" CÍMÉN TÚRANAPONKÉNT 3 PONT JÁR!

 

Tisztelt Tagtársunk! Szeretnénk, ha megkönnyítenéd az Elnökségünk munkáját, és Egyesületünk 2018. évi TÚRATERVÉHEZ ötleteket adnál! Legjobb lenne, ha a javasolt túrádat le is vezetnéd, de ez alapvetően nem feltétel! Jelentkezésedet ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK, és 2017. december 20-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailra várjuk!

 

02. SZOMBAT: „Bakonyi Mikulás 10” gyalogos teljesítménytúra: Csesznek, Várkert Söröző-Kő árok-Gézaháza-Töbör hegy-Csesznek 8,4 km, 210 m szintemelkedés. A túratávhoz még számítsd hozzá a Csesznek-Suttony buszmegállótól és vissza a 2400 méter gyaloglást, így 10,8 km lesz estére a bakancsodban. Részvételi díj MTSZ tagoknak 900 jó magyar forint. Utazás az Ajkai autóbusz pályaudvarról Veszprémbe 6:45-kor, majd onnan tovább 7:45-kor Csesznekre. Túravezetőnk: Káldi Géza. 

03. VASÁRNAP:  „Vödörvölgyi Mikulás 15” gyalogos teljesítménytúra: Balatonalmádi-Széchenyi sétány-Blaha Lujza sétány-Remete völgy-Vödör völgy–Kőhegy–Szentkirályszabadja-Kőhegy-Malom völgy–Vörösberény-Balatonalmádi. Rajt és cél: Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ (Városház tér 4.). Táv 15 km, szintemelkedés 200 m, nevezési díj MTSZ tagoknak 500 Ft.  Beérkezési határidő: 14 óra 30 perc. Minden induló útvonalvázlattal ellátott ellenőrző kartont, minden teljesítő kitűzőt és elismerő lapot kap. Szentkirályszabadja Általános Iskolában teát és zsíros kenyeret osztanak. Utazás Ajka autóbusz pályaudvarról6:45-kor Veszprémbe, majd onnan 7:40-kor Balatonalmádiba. Túravezetőnk: Simonyik Lászlóné Marika.

07. CSÜTÖRTÖK: Egyesületünk Nyugdíjas Klubjának összejövetele a Bánki Iskolában 15:00 órakor. JÖN A MIKULÁS!!! Kérjük kedves tagtársainkat, hogy versikével, énekkel vagy valami alkalomhoz illő mesével/történettel készüljenek a fogadására!

09. SZOMBAT: Mese túra, egyben az évzáró túránk, az Egyesületünk által idén nyárban festett piros kereszt-sárga kereszt útvonalakon! Úrkút-Őskarszt-Csalánostanya-Kis Üsti hegy-Kakastara-Kopasz hegy-Városlődi ÜVEG HEGY-Pille, Retro Üveghuta-Városlődi buszmegálló, 15 km, 150 m szintemelkedés. Utazás az Ajkai autóbusz pályaudvarról 09:05-kor Úrkútra. Túravezetőnk: Káldi Géza.

09. SZOMBAT: BÁNKIS DIÁKTÚRA A II. CSOPORTNAK! Gyülekező: 07:00-kor ajkai vasútállomáson Várható visszaérkezés: 14:46-kor ajkai vasútállomásra. Útvonal: Herend-Bánd Esseg vár-Szentgáli Tiszafás-Szentgáli Kőlik barlang-Városlődi vasútállomás, a piros kereszt, piros sáv jelzésen. Túra távja: kb. 18 km. Túra költsége: 510 Ft. Vonatjegyet mindenki maga intézi. Kérlek, pontosan érkezz, hogy mindenkinek legyen ideje megvennie a jegyet. Túravezető: Móricz Vilmos.

13. SZERDA: Nyugdíjasok séta-túrája 8-10 km-es távon. Indulás az Ajkai autóbusz pályaudvarról 8:30-kor. Kicsit korábban legyél ott, mert hátha valamelyik busszal utazunk a környékre. Túravezetőnk: Heffler László.

14. CSÜTÖRTÖK: Értesítjük az e napon a Pesti Vigadó Adventi koncertjére készülő 14 tagtársunkat, hogy reggel 7:23-kor indul az Ajkai vasútállomásról a vonatunk Budapestre. Jegyedet már lehetőleg előző nap vedd meg oda és vissza is, mert néha nagy a pénztárnál a tolakodás! A részletes programot mellékeljük! Üdvözlettel: Csuba Erzsébet és Káldi Géza szervezők..

17. VASÁRNAP:  "TÉLI KABHEGY 20" gyalogos teljesítménytúra, Nagyvázsony-Sonkolyos árok-Bogárdi-Kab hegy és vissza útvonalon. Táv:19.6 km, szintemelkedés: 460 m, szintidő: 5.5 óra. Rajt és cél: Nagyvázsony, Café 20 étterem, Rákóczi u.52. (a benzinkút mellett). Regisztráció: 7:00 és 9:00 között. Nevezési díj: 1800 Ft, MTSZ, TTT, tagoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak a nevezési díjból 200 Ft/fő kedvezményt adnak. A rajtnál házi pálinka kóstoló, Kab-hegyen forró tea, főtt virsli, a célban szaloncukor. Térkép: Bakony déli rész. Utazás az Ajkai autóbusz pályaudvarról 6:15-kor, visszautazás Nagyvázsonyból 12:18-kor Pulai átszállással, vagy később 13:40-kor a Balatonfüred felől érkező busszal. Túravezetőnk: Takács Tibor.

 

Minden kedves Spottársunknak, Családjuknak áldott Karácsonyi ünnepeket, túrákban gazdag, békés, boldog újévet, és jó egészséget kíván a

Bánki Egyesület Elnöksége!